• Hjem
  • Nyheter
  • Tvangslovutvalgets innstilling - konsekvenser for bruk av makt og tvang
Tvangslovutvalgets innstilling - konsekvenser for bruk av makt og tvang

Bjørn Roar Vagle

Tvangslovutvalgets innstilling - konsekvenser for bruk av makt og tvang

Det har kommet en heftig NOU på over 800 sider, med tittel Tvangsbegrensningsloven - Forslag til felles regler om tvang og inngrep uten samtykke i helse- og omsorgstjenesten. Hvilken betydning kan den få for tjenestene til mennesker med utviklingshemming?

 

Dette kan få stor betydning, men som ventet er det høyst ulike oppfatninger om forslaget. Se utfyllende artikkel.  På SOR-konferansen i Oslo 24. og 25. oktober 2019 har vi fått Bjørn Roar Vagle til å fortelle mer om dette.

Bjørn Roar Vagle er seniorrådgiver ved Statens undersøkelseskommisjon for helse- og omsorgstjenesten (UKOM). Han er vernepleier og har mastergrad i læring i komplekse systemer, og har siden 1999 arbeidet innen tjenesteytingen til personer med medfødte funksjonsnedsettelser. Han har særlig vært opptatt av kvalitetsforbedring av tjenestetilbudet med å redusere behovet for bruk av tvang overfor enkelte med utviklingshemning og utfordrende atferd. Vagle er medlem av Tvangslovutvalget som foretar en samlet gjennomgang av tvangsreglene i helse- og omsorgstjenesten.

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim