Nyheter

Lønn for strevet

Lønn for strevet

Ine (23) jobber ved lønningskontoret i Bergen kommune. Hun er aktiv, sporty og danseglad, og liker å følge med på hva som rører seg i samfunnet.

Viktig jobb på sykehjem

Viktig jobb på sykehjem

Beathe (49) jobber ved Fyllingsdalen sykehjem, og var blant de aller første i landet som fikk jobb på sykehjem gjennom arbeidsinkluderingsordningen HELT MED. Arbeidet hun har utført har vært med på å inspirere mange andre sykehjem rundt i landet til å ansette personer med utviklingshemming gjennom denne ordningen.

Mano Pizza – en jobb å være stolt av

Mano Pizza – en jobb å være stolt av

Kristin (27) jobber for tiden en dag i uken på Mano pizza i Stavanger, og håper på å utvide arbeidstiden betydelig. Hun elsker jobben sin. Vi møter henne hjemme hos foreldrene, men får også en tur til det som nå er en byggeplass, men innen et år skal bli hennes nye hjem. Egen leilighet, ved siden av sin gode venninne Emilie. Og ikke minst får vi bli med henne til arbeidsplassen Mano pizza.

Det vi ba om, og det vi fikk

Det vi ba om, og det vi fikk

 

Lise Christoffersen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og saksordfører i Arbeids- og sosialkomiteen for representantforslaget som ligger til grunn for Stortingsmeldingen om utviklingshemmedes rettigheter. 

Alle er like mye verdt

Alle er like mye verdt

Tone (39) jobber ved enheten Dagsenter og avlastning i Stavanger kommune på Tasta, hvor hun innenfor arbeidstiden 9-13 blant annet har ansvar for å lage lunsj til de som jobber i administrasjonen. Hun er aktiv og engasjert, og er blant annet opptatt av bioteknologiloven og debatten rundt sorteringssamfunnet.

Hvordan møte personer med utviklingshemming i krise

Hvordan møte personer med utviklingshemming i krise

Restriksjoner, nedstengning og endringer i rutiner har for mange ført til økt uro og emosjonelle svingninger. Enkelte har fått symptomer på psykisk sykdom og høy grad av helseangst. Hvordan utspiller dette seg i det miljøterapeutiske samspillet og hvordan kan vi forebygge traumer og dempe kriser i miljøterapi? 

Tobias og verdens beste Kompis

Tobias og verdens beste Kompis

Tobias (21) jobber ved Sandnes helsesenter. Han er en stor ressurs, og den eneste av de ansatte som behersker tegnspråk. I tillegg imponerer han med sine strikkeferdigheter. Livet har vært tøft, men nå har han det veldig bra, med fast jobb, egen leilighet, sertifikat, bil og ansvar for hunden Kompis.

Mer politikk, takk!

Mer politikk, takk!

Johannes jobber på Sandnes Rådhus. Det er definitivt drømmejobben for den blide, utadvendte og politisk engasjerte rogalendingen. Han har et imponerende nettverk, som han bruker aktivt. Og ikke minst stiller han opp i frivillighetsarbeid i en rekke sammenhenger. For tiden er han spesielt engasjert i HELT MED, og ønsker at politikerne skal fortsette å satse på videre vekst for denne arbeidsinkluderingsordningen.

TryggEst – vern av risikoutsatte voksne

TryggEst – vern av risikoutsatte voksne

På SOR-konferansen 6.-7. mai 2021 skal Nina Christine Dahl snakke om erfaringene med prosjektet TryggEst. Vi får eksempler på de store variasjonene i problemstillinger teamet har håndtert, og hvordan disse er forsøkt løst.

«Stallen» en praktiskrettet, likeverdig, tilpasset og inkluderende opplæringsarena?

«Stallen» en praktiskrettet, likeverdig, tilpasset og inkluderende opplæringsarena?

«Stallen» er en alternativ og felles opplæringsarena for elever med særskilt behov i de videregående skolene i Bodø. Elever som får deler eller hele sitt opplæringstilbud i lokalene til «Stallen», har vedtak om spesialundervisning, eller får alternativt tilbud fordi de står i fare for å droppe ut av videregående opplæring. Felles for elevene er at samtlige har behov for en oversiktlig, kjent og trygg opplæringsarena, med praksisrettet opplæring, tilpasset hver enkelt.

Problematisk holdning til inkludering

Problematisk holdning til inkludering

Administrerende direktør i Arbeidsgiverforeningen Spekter, Anne-Kari Bratten, spør i Dagens Næringsliv 24. januar om du har "lyst til å lede noen du egentlig ikke trenger?".

Kulturreise til Russland

Kulturreise til Russland

Det har så langt vært den morsomste, rareste, sprøeste og kuleste turen i livet mitt. Ina Cecilie Marthinsen er stolt over at hun ble valgt ut som kulturrepresentant og at hun fikk reise til Petrozavodsk i Russland.

Et lite stikk i koronaens tid

Et lite stikk i koronaens tid

Det har gått 9 måneder siden ordet Korona – i en eller annen variant, kom på alles lepper. Landet «stengte ned», noe som førte til at skoler stengte, dagtilbud stengte, det meste av fritidstilbud stengte, vi fikk hytteforbud osv. Ordene hjemmekontor og hjemmeundervisning ble noe alle måtte forholde seg til. Vi sto med ett midt inne i en nasjonal dugnad, vi klappet for helsepersonell og begynte å oppsøke digitale konserter. Vi begynte også med digitale møter, og etter ni måneder er det mange som undrer seg over om denne nye digitale hverdagen har kommet for å bli. De første dagene gikk vi rundt i en litt apokalyptisk transe, vi sjekket smitteutviklingen i Norge og verden flere ganger om dagen. Vi begynte så smått å etablere nye rutiner knyttet til hygiene og vi skulte bekymret på de som var så uheldig å hoste i armkroken.

Non-aversive reaktive strategier og episodisk alvorlighet – alternativ krisehåndtering i en kontekst av positiv atferdsstøtte

Non-aversive reaktive strategier og episodisk alvorlighet – alternativ krisehåndtering i en kontekst av positiv atferdsstøtte

Artikkelen tar for seg det empiriske grunnlaget for bruken av non-aversive reaktive strategier (NARS) ved utfordrende atferd og episodisk alvorlighet (episodic severity) som avhengig variabel, som en del av en multi-element positiv atferdsstøtte (PAS) tilnærming. Det presenteres fem ulike empiriske funn der NARS med hell har blitt brukt som krisehåndteringsprosedyre.

Planprosess – med fokus på medvirkning

Planprosess – med fokus på medvirkning

Mona Louise Bakkevig er lege og rådgiver i Byrådsavdeling for Helse og omsorg i Bergen kommune. På SOR-konferansen ”Er godt nok godt nok” pratet hun om medvirkning, som er et av temaene i en omfattende og god plan Bergen kommune har vedtatt.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim