Nyheter

Miljøarbeid i koronaens tid

Miljøarbeid i koronaens tid

Verden ble plutselig veldig annerledes, med en ny hverdag som for mange fortoner seg som uvirkelig. På søndag ble klokka stilt én time frem, og vittige tunger har foreslått å stille den fram 3 – 4 måneder. Det går dessverre ikke, vi må håndtere den nye hverdagen så godt vi kan.

Lag deres egen idébank

Lag deres egen idébank

Når smittevernrestriksjoner stenger for mange av de vanlige aktivitetsmulighetene for personer med utviklingshemming, utfordrer det vår kreativitet for å åpne opp for nye muligheter. 

Kreativitet i målrettet miljøarbeid

Kreativitet i målrettet miljøarbeid

Kjetil Viken er vernepleier, og arbeider som førstelektor på vernepleierutdanningen ved Høyskolen i Innlandet. Han har blant annet skrevet boken «Atferdsanalytisk miljøbehandling – struktur og kvalitet i tilrettelagte tjenester», og er en mye brukt foredragsholder innen vernepleierfaget. Han skal også holde innlegg om atferdsanalysens plass i psykisk helsearbeid på SOR-konferansen 6.-7. mai 2021. Vi har snakket med han om kreativitet i miljøarbeid.

SOR fornøyd med at skolene kan åpnes for flere barn og unge med særlige omsorgsbehov

SOR fornøyd med at skolene kan åpnes for flere barn og unge med særlige omsorgsbehov

- Barn og unge med særlige omsorgsbehov må nå prioriteres.

Så tydelig var kunnskapsminister Guri Melby (V) på regjeringens pressekonferanse om korona-situasjonen onsdag 25. mars.

"Det er viktig at skoler og kommuner nå følger regjeringens oppfordring om å legge bedre til rette for å åpne barnehager og skoler for barn og unge med særlige omsorgsbehov. Dette må gjøres i samarbeid og god dialog med familiene", sier SOR-styreleder Karl Haakon Sævold.

HELT MED til Stryn

HELT MED til Stryn

Stryn Venstre har med i partiprogrammet at de ønsker arbeidsinkluderingsordningen HELT MED til Stryn. Nå er samarbeidet en realitet, og In Via skal stå for den lokale oppfølgingen. Avisen Fjordingen var til stede og dekket begivenheten. 

Tarjei er fortsatt «HELT MED» - ett år etter fast ansettelse

Tarjei er fortsatt «HELT MED» - ett år etter fast ansettelse

Tarjei Nikolay Lieng (26 år) har nå jobbet ett år på Scandic Havet Bodø. 15 oktober 2018 fikk han tilbud om fast ansettelse i hotellkjeden gjennom SOR-prosjektet HELT MED. «Det å få arbeide som konferansevert har vært en drøm, og betydd alt for meg», forteller Tarjei stolt og opprømt.

En multielement tilnærming i forebygging av utfordrende atferd

En multielement tilnærming i forebygging av utfordrende atferd

Artikkelen beskriver en studie som undersøker om utfordrende atferd kan reduseres gjennom et proaktivt flerfaktors tiltaksarbeid basert på Positiv atferdsstøtte (PAS) med en deltaker som har psykisk utviklingshemming. Arbeidet er basert på sjekklisten av Løkke og Salthe (2012) og tar sikte på å redusere voldelig og aggressiv atferd kun ved bruk av passive metoder.

Kunnskapsbasert praksis

Kunnskapsbasert praksis

Jon Arne Løkke er vernepleier med hovedfag i psykologi. Løkke er dosent ved Høgskolen i Østfold, og dosent II ved Høgskolen på Vestlandet. Han er nestleder i Stiftelsen SORs styre, og sitter også i styret for NAFO. Løkke har en svært omfattende artikkelproduksjon, og har skrevet flere lærebøker. På SOR konferansen Fra løfter til handling har han blitt utfordret til å si noe om kunnskapsbasert praksis.

Hva er positiv atferdsstøtte?

Hva er positiv atferdsstøtte?

Positiv atferdsstøtte (PAS) er et rammeverk som benyttes for å øke livskvalitet og håndtere utfordrende atferd i et livsløpsperspektiv. Hovedmålet er å øke livskvaliteten til en person og dens nærpersoner, mens reduksjon i utfordrende er en sekundær gevinst. Fokuset er på at intervensjonene bygger på menneskerettigheter og verdier, at de er sosialt akseptable, raske, varige og effektive.

Utviklingshemmede fortjener kompetente fagfolk

Utviklingshemmede fortjener kompetente fagfolk

På SOR konferansen Fra løfter til handling er Marit Isaksen invitert for å snakke om løft 6 i NOU På lik linje, som handler om kunnskap og kompetanse. «For det første kan det knapt kan kalles et løft, og det var svært lite ambisiøst,» sier Isaksen. Grunnleggende kurs for ansatte uten formell kompetanse er nødvendig og riktig, og videreutdanning og forskning er selvfølgelig også rett og nødvendig. Det som mangler er en strategi for å øke den samlede kompetansen, men også for å få flere med høyskoleutdanning inn i tjenesten.

Eget hjem – utfordringer og muligheter

Eget hjem – utfordringer og muligheter

Utviklingshemmede har lik rett som alle andre til å velge hvor de vil bo, og med hvem de vil bo, men i praksis fungerer det sjelden slik. I paneldebatt om boligmuligheter på SOR konferansen Fra løfter til handling, drøftes status og mål for boligpolitikken.

De mappeløse

De mappeløse

Venke Knutson eier og driver musikkskolen Poprommet og står bak inkluderingsfilosofien «Mappeløse» - fortiden skal ikke alltid definere fremtiden din. På SOR konferansen Fra løfter til handling snakker hun om hvordan vi med enkle grep kan skape mappeløse møter og mestring. Med seg har hun elever fra Poprommet som skal opptre på konferansen.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim