• Hjem
  • Nyheter
  • Sinnemestring for personer med utviklingshemming
Sinnemestring for personer med utviklingshemming

Sinnemestring for personer med utviklingshemming

Problemer med å kontrollere eget sinne er noe mange har utfordringer med, personer med utviklingshemming er intet unntak i så måte.

Ofte blir disse møtt med ulike former for tiltak, alt fra medisinering, via tvang og makt til avanserte forsterkersystemer. Mange av disse tiltakene har ønsket effekt, men de bidrar i liten grad til at vedkommende skal kunne forstå eget sinne.

Habiliteringstjenesten for voksne, St Olavs Hospital, har sett på ulike modeller som kan være anvendelige for at utviklingshemmede skal kunne forstå og håndtere eget sinne.

De erfarte at modellene de så nærmere på ikke var særlig egnet for norske forhold og de utviklet derfor en egen modell, basert på individuell behandling og bygger på kognitiv atferdsterapi.

Dette har de skrevet bok om. Boka beskriver modellen, og i tillegg inneholder den en komplett kursmanual med tilhørende verktøykasse. 

Stiftelsen SOR kommer i tillegg til å publisere videoforedrag fra forfatterne/utviklerne, som vil være godt egnet til å bidra til økt kompetanse i personalgruppene. Foredraget blir kun tilgjengelig for de som melder seg på våre konferansetjenester.

Når det skal vises i personalgrupper, forutsetter dette at man har kjøpt digital tilgang for alle ansatte i kommunen/organisasjonen.

Vi anbefaler spesielt at kommuner/organisasjoner tegner årsabonnement på digital deltakelse / streaming / tilgang til opptak.

Da får alle ansatte tilgang til digital deltakelse på 3 årlige konferanser (februar; UngSOR-konferanse, mai og oktober; SOR-konferanse) med 1-5 års tilgang til alle opptakene fra konferansene. Det er kun i abonementsordningen at man får tilgang så lenge. I tillegg får man tilgang til bonusmateriale som er eksklusivt for abonnementsordningen.

Bestill nå, betal fra og med 2022 (dere kan få faktura tilsendt i 2022), så spanderer vi digital tilgang på konferansene fra 2021 på dere. 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.