• Hjem
  • Nyheter
  • Positiv atferdsstøtte – grunnlag for nytt faglig engasjement
Positiv atferdsstøtte – grunnlag for nytt faglig engasjement

Positiv atferdsstøtte – grunnlag for nytt faglig engasjement

Positiv atferdsstøtte (PAS) bygger både på viktige verdier og vitenskap for å sikre best mulig livskvalitet for personer med utviklingshemming. De siste årene har vi sett en oppblomstring av bruk av PAS i Norge og flere kommuner bruker PAS som et helhetlig rammeverk for utvikling av tjenestene sine. 

Det faglige grunnlaget for PAS hentes i stor grad fra England og Australia. Her er det fagmiljø som har forsket på og utviklet PAS. Nylig kom «Positive Behavioural Support in the UK: A State of the Nation Report», der Nick Gore mf gir en videreutvikling av PAS. Det er også nå i vår kommet ut en bok fra Tony Osgood om ledelse, noe som pekes på som viktig for utvikling av PAS i tjenestene. 

Det er også kommet litteratur på norsk de siste årene. NAKU har blant annet laget en artikkel om PAS i sin kunnskapsbank. Vi i SOR har de siste årene kommet med flere spesialnummer av SOR Rapport om temaet (se vårt arkiv), der Ulf Berge har vært redaktør. Vi vurderer nå hvordan vi kan bidra ytterligere til utvikling og informasjon om positiv atferdsstøtte, aktiv støtte og «practice leadership» i Norge. Blant annet vil vår konferanse våren 2023 ha dette som hovedtema. Kom gjerne med innspill til forelesere, tematikk og kunnskapskilder som bør utvikles innen dette feltet. 

Nå i juni 2022 skal vi ha konferanse med fokus på barn og unge med utviklingshemming. Der vil vi få et innlegg om PAS i skolen og Nick Gore skal ta opp en digital forelesning om et foreldreveiledningsprogram som nettopp bygger på PAS.

I forbindelse med vår konferanse om Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid som vi hadde i Bergen nå i mai, ba vi Ulf Berge om å spille inn en forelesning der han gir en grunnleggende innføring i PAS. Denne er selvsagt tilgjengelig i vår abonnementsløsning SOR Digital +. 

Neste konferanse: Funksjonsevnekonvensjonen - en konferanse om menneskerettigheter

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.