• Hjem
  • Nyheter
  • Ny nettressurs om helsedirektoratets veileder
Ny nettressurs om helsedirektoratets veileder

Slik ser forsiden på nettressursen til NAKU ut. 

Ny nettressurs om helsedirektoratets veileder

Sommeren 2021 lanserte helsedirektoratet veilederen Gode helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming. Nå har NAKU lansert temasider som skal være til støtte i arbeidet med å innfri krav og anbefalinger i veilederen.

NAKU sin nettressurs består av 8 kapitler med fagartikler, gode eksempler og andre ressurser som knyttes til veilederen. Her skal det være lett å få praktiske innspill slik at veilederen blir et levende dokument i tjenestene. Målgruppen for nettressursen til NAKU er først og fremst ansatte og ledere i tjenestene til utviklingshemmede. 

En hilsen fra helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol, samt en kort innføring i hva veilederen og nettressursen er får du ved å se denne videoen. 

Mange kommuner er godt i gang med å anvende veilederen i sitt utviklingsarbeid. I en artikkel i NAKU sin nettressurs kan du lese om hvordan Sandnes, Sandefjord og Kristiansand jobber.

Ingvild Kjerkol sier at kommunene gjennom veilederen og nettressursen har fått et viktig og anvendelig verktøy for å forbedre tjenestene. 

- Det er avgjørende at hjelpeapparatet rundt den enkelte fungerer godt, sier hun. 

Stiftelsen SOR vil gratulere NAKU med en viktig, omfattende og flott nettressurs som vi både håper og tror mange vil anvende. Veilederen og nettressursen er viktige verktøy for å bidra til gode tjenester til mennesker som trenger bistand for å leve liv i tråd med egne ønsker og verdier. 

Helsedirektoratets veileder var også en viktig del av SOR sin høstkonferanse i 2021, og vil også være naturlig utgangspunkt for bidrag på kommende konferanser. 

På høstens SOR-konferanse  holdt fagfolk fra arbeidsgruppen som bistod helsedirektoratet med veilederen, flere forelesninger fra ulike deler av veilederen. I tillegg snakket både representanter fra helsedirektoratet og FO. Under ser du intervju med disse i etterkant av sine forelesninger.  Alle som har årsabonnement på våre konferanser har tilgang til deres bidrag og flere andre forelesninger som tar for seg veilederen. Mer om vår abonnementsordning finner du på våre nettsider.  

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.