• Hjem
  • Nyheter
  • Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid – en bok (og en konferanse)
Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid – en bok (og en konferanse)

Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid – en bok (og en konferanse)

«Bakgrunnen for boken er det mangfoldet av miljøterapeutiske tilnærminger og arbeidsmåter personer med kognitive funksjonsnedsettelser kan dra nytte av.» Slik åpner den nye boken som Universitetsforlaget gav ut rett før vi rakk å ta påskeferie. «Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid» er redigert av Silje Haugland, Ulf Berge, Anita Gjermestad, Kari Høium og Jon Arne Løkke, alle kjente navn for mange, kanskje særlig i de vernepleierfaglige miljøene. 

Den nye boken har hele 31 kapitler og 632 sider som spenner bredt, fra kapitler om overordnede forståelsesrammer til etablering av ferdigheter, psykisk helse, sammensatte programmer og mer opplevelsesbaserte tilnærminger. Sjelden eller aldri har en bok innen dette feltet tatt for seg så mange ganske ulike tilnærminger innenfor samme ramme, kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid. Her finner du kapitler om aktiviteter med hest, musikkaktivitet, seksuell helse, beslutningsstøtte, livsfortellingsarbeid, funksjonelle analyser, atferdsavtaler og altså en lang rekke andre viktige og aktuelle innfallsvinkler til et komplekst fagfelt. 

Her kan du lese mer om boken, se hele innholdsfortegnelsen og alle bidragsyterne. 

Vi i SOR gleder oss til å lese boken, og er også glade for at vi har fått muligheten til å lansere boken på vår konferanse i Bergen i mai. Her vil du kunne treffe en lang rekke av forfatterne av bokkapitlene og de fleste redaktørene, og også høre dem snakke. Vi har faktisk invitert alle til å bidra på konferansen, enten digitalt eller i salen. Ikke alle kunne denne gang, men de fleste stiller opp på konferansen om kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid i Bergen 5. – 6. mai. De som ikke kunne denne gang, vil bli invitert ved en annen anledning. 

Her kan du lese mer om konferansen og melde deg på. 

Har du ikke mulighet til å delta i Bergen, kan kommunen din få tilgang til alle bidragene digitalt gjennom ordningen SOR Digital +. Her vil du kunne se alle forelesningene i lang tid fremover. Vil du styrke kunnskapen i traumebevisst forståelse, aktiv støtte, Marte Meo, ASK, velferdsteknologi kan du altså finne forelesninger i vår digitale abonnementsordning. Allerede kan alle ansatte i Trondheim, Bærum, Alta, Arendal, Hammerfest, Gamvik, Sandefjord, Stavanger og en rekke andre kommuner se alle forelesninger fra alle våre konferanser når de vil, også forelesningene som nå kommer tilknyttet Universitetsforlagets nye bok. Det samme kan ansatte ved Signo og ved Stiftelsen Nordre Aasen, samt ansatte og studenter ved VID og ved Universitetet i Sør-Øst Norge. 

Vi gleder oss til konferanse, det er fortsatt mulig å melde seg på. 

Her kan du lese mer om SOR Digital + og sjekke om ansatte i din kommune eller virksomhet har tilgang. 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.