• Hjem
  • Nyheter
  • Farsund kommune ønsker å styrke ansattes kompetanse
Farsund kommune ønsker å styrke ansattes kompetanse

Havna i Farsund

Farsund kommune ønsker å styrke ansattes kompetanse

- Dette er en unik mulighet til å øke kunnskapen og kompetansen hos alle våre ansatte, sier Jan Harald Kjærre i forbindelse med at Farsund kommune har kjøpt tilgang til SOR Digital +. Dette gir oss tilgang til viktig kunnskap som vi trenger i våre tjenester. 

Jan Harald er nestleder i enhet for Aktivitet og mestring i Farsund kommune. Alle ansatte i kommunen har nå tilgang til SOR Digital +. Dette er en abonnementsordning der en får tilgang til å se SOR sine tre årlige konferanser direktestreamet pluss at det gir tilgang til å se opptak fra konferansene i flere år fremover. Ordningen gir også tilgang til tilleggsforelesninger, debatter og reportasjer som utvikles av SOR i løpet av året. Vi har tatt en prat med Jan Harald og enhetsleder Annette Fromreide om kompetanse og kompetanseutfordringer i kommunen deres.  

Annette FromreideAnnette forteller at det er utfordrende å rekruttere personell med tilstrekkelig formell kompetanse. - Vi ser at det kan være lettere å rekruttere til alternative turnusordninger, men situasjonen krever at vi er kreative, sier hun. - Derfor er det særlig viktig at vi tenker over hvordan vi sikrer og bygger kompetanse hos dem vi allerede har ansatt, skyter Jan Harald inn. Begge er enige i at satsning på kompetanse kan bidra til å beholde og rekruttere viktig personell. - Dette er en viktig motivasjonsfaktor i jobben, sier Jan Harald. 

De forteller at de har et ønske om at ansatte skal delta på kurs og konferanser utenfor kommunen, men at dette ofte blir svært kostbart. Derfor blir det kun noen få som får mulighet til dette. De hadde særlig ønske om å sende folk til Bergen på årets SOR konferanse om kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid, og det var i den forbindelse de så SOR Digital + som er et nytt tilbud fra SOR. De har nå sendt ut informasjon om ordningen til alle sine ansatte i enheten, og har fått flere gode tilbakemeldinger på dette. 

De to lederne synes det er fint at ansatte når som helst kan anvende SOR Digital + til å se forelesninger som de er interessert i og som de selv synes er nyttig, men påpeker også at det er viktig at det lages struktur rundt bruken. - Vi kan og bør se forelesninger sammen slik at vi kan diskutere og lære i fellesskap, sier Annette. - Vi har erfaring med bruk av ulike typer e-læring, og det er viktig at det stilles forventninger fra lederne om hva som skal brukes og hvordan en skal gjøre dette, sier hun. Det må også tilrettelegges slik at ressursen kan anvendes. 

Annette og Jan Harald peker også på at ordningen kan bidra til å bygge ned siloer i kommunen og fremme samarbeid. Alle med e-postadresse i kommunen kan anvende SOR Digital +. Det betyr at det ikke bare er ansatte i enhet for Aktivitet og mestring som har tilgang.

Jan Harald Kjærre- Det kan skape felles kunnskapsgrunnlag i samarbeidet vårt innad i kommunen, sier Annette. - Vi har allerede nevnt det på felles ledersamling, og sendt informasjon til psykisk helse, sier Jan Harald.

Det er viktig at kommunene som bruker SOR Digital + gir SOR tilbakemeldinger på både innhold og form for ordningen. Derfor spør vi også hvilke kunnskapsområder som de er spesielt opptatt av å styrke. Her fremhever de utviklingshemming og psykiske lidelser og også autisme som tema de trenger mer kunnskap om. De er også i gang med et arbeid for å se hvordan de kan anvende Tryggest som et system for å sikre kommunens befolkning best mulig.  

- Vi tror SOR Digital + blir en viktig del av vårt kompetansearbeid i årene som kommer, avslutter Annette og Jan Harald.  

De med tilgang på SOR Digital + kan her se Trine Lise Bakken snakke om "Utviklingshemming og psykisk helse - jakten på det gode liv"

Vil du vite mer om SOR Digital + kan du se filmsnutten under. Mer informasjon får du på en egen nettside. Der kan du også se hvilke andre kommuner og virksomheter som har tilgang til SOR Digital +. 

 

 

 

 

Neste konferanse: Funksjonsevnekonvensjonen - en konferanse om menneskerettigheter

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.