De viktige møteplassene

De viktige møteplassene

Jeg liker godt å sitte meg bakerst i konferansesalen. Se på alle de engasjerte fagfolkene som følger nøye med på hva foreleseren sier. Se på dem som visker litt når det kommer viktige poeng. Jeg liker godt å sitte meg alene på barkrakken på kvelden, se på konferansedeltakerne som bygger nettverk. Konferanser er faglig input, men mye mer enn det. 

Vi i Stiftelsen SOR har nettopp arrangert vår vårkonferanse i Bergen. Der samlet vi mer enn 160 fagfolk for 2 dager med Kunnskapsbasert miljøterapeutisk arbeid som tema. Utgangspunktet var boken fra Universitetsforlaget med samme navn som nettopp er gitt ut. Vi hadde samlet mange av de fremste fagfolkene i landet til å snakke om temaene de hadde skrevet om i boken. Både boken og konferansen bygger broer mellom teori og praksis, mellom ulike faglige retninger og praksiser. 

Pandemien har satt fart på utvikling av digitale tilbud, også innen vårt felt. Vi har blant annet lansert SOR Digital + der kommuner tegner årsabonnement. Her får alle ansatte i kommunen, alle med kommunens e-postadresse, tilgang på våre konferanser og alle forelesninger vi har. Mer enn 40 kommuner har nå slik tilgang, og det kommer stadig flere til. Dette gir mulighet for langt flere enn dem som til vanlig får mulighet til å dra på konferanse. Alle kommunens ansatte får tilgang på de samme kunnskapskildene. 

Midt oppe i denne digitale utviklingen slo det meg på vår konferanse hvor viktig slike møteplasser faktisk er i seg selv. På to dager i Bergen ble flere bokideer født og diskutert. Det ble holdt en uformell samling om positiv atferdsstøtte i forkant av middagen, uformelle nettverk ble dannet og formelle nettverk ble planlagt. Fra min krakk så jeg folkene fra Trondheim, Drammen, Sandefjord, Kristiansand, Sandnes og flere andre kommuner og forsknings- og utdanningsinstitusjoner snakke sammen, diskutere fagutvikling og organisering av tjenester til det beste for folk med behov for bistand for å kunne leve liv i tråd med egne ønsker og verdier. Gjennom helgen og i starten av denne uken har flere av oss tatt opp noen av trådene, engasjementet lever videre.   

Vi i SOR har stor tro på at våre og andres digitale tilbud vil bidra til økt kunnskap. Det digitale tilbudet gir en felles plattform som har vært vanskelig å bygge tidligere. Samtidig så vil fysiske møtepunkt være viktig for kreativitet, samarbeid og nettverksbygging. Jeg gleder meg til UngSOR om noen uker og ny SOR-konferanse i oktober om CRPD. Disse konferansene er viktige møteplasser. Da skal jeg på ny observere fra min plass bakerst i salen eller på en krakk i baren. Jeg viser gjerne vei for deg til nye fagpersoner å bli kjent med, nye samarbeidsmuligheter å utforske. Sees på konferanse. 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.