Hvem kan få midler fra fondet?

Det deles ut ca 50.000,- kroner hvert år. Summen er stor nok til at den kan få betydning for enkelte prosjekter, men for liten til at det er hensiktsmessig at mange mennesker skal bruke mye tid på å lage en mengde søknader. Sekretariat og styre tar derfor direkte kontakt med aktuelle personer i fagmiljøet og inviterer dem til å søke, innenfor de prioriteringer som hvert år gjøres.
Vi har til en hver tid kjennskap til en del spennende prosjekter, men er også avhengig av tips. Tips kan sendes til Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.. Vi tar deretter kontakt med de vi ønsker at skal sende inn formell søknad.

Styremedlemmene og sekretariatet melder også selv inn kandidater.

Tildelingen av midler foregår vanligvis i februar-mars. Tipsene bør ha innkommet innen 1.1. det aktuelle året for å komme i betraktning.

Det er primært renteavkastningen av gaver vi har mottatt som deles ut. I periodere med lav rente er dermed summene lavere enn i perioder med høy rente.

De siste årene har vi hatt en særlig satsing på å støtte fag- og forskningsformidling gjennom bøker og e-læringskurs. Ettersom SOR er særlig opptatt av nettverk og samarbeid, har det bare blitt innvilget midler til bøker hvor mange ressurspersoner går sammen om å skrive. Midlene er ment å dekke nettverkssamlinger, reisekostnader m.m. for å realisere bøkene.


Her kan du laste ned oversikt over prosjekter som ble tildelt forskningsmidler i perioden 1956 til 1992 (PDF-format). Innledningsvis i dokumentet finner du også historisk bakgrunnsinformasjon om forskningsfondene. Informasjon om tildelte midler etter 1992 foreligger foreløpig ikke i en samlet oversikt, og er derfor ikke lagt ut på nettsiden vår.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim