Skip to main content
UngSOR om pårørendesamarbeid - fortsatt mulig å se konferansen

Olaug Nilssen og Krister Fjermestad i samtale

UngSOR om pårørendesamarbeid - fortsatt mulig å se konferansen

Pårørendesamarbeid var den røde tråden for årets UngSOR konferanse. Noen av bidragene ble sendt direkte 20. mars, men det er fortsatt mulig å få tilgang til alle bidragene frem til 1. mai.  

Publisert: fredag, 22. mars 2024, av  Cato B. Ellingsen

Pårørendesamarbeid er en sentral del av tjenestene til funksjonshindrede. Tjenestene blir bedre av et godt samarbeid med dem som står folk nærmest, enten det er søsken, foreldre, besteforeldre eller andre. 

Vi synes selv vi har klart å samle mange ulike og viktige perspektiv på pårørendesamarbeid i årets UngSOR-konferanse. Et av temaene var minoritetsperspektiv, et tema vi ofte hører er utfordrende. Faridah S. Nabaggala har vært engasjert i dette i en årrekke, og på konferansen kan du høre henne forelese om hennes engasjement og hva fagfolk bør ha med seg inn i et slikt samarbeid. Etter forelesningen har hun også en samtale med vår daglige leder Cato Brunvand Ellingsen der de utforsker tematikken. Under kan du se et lite utdrag fra Faridah sitt bidrag på konferansen. 

I ukene fremover vil dere få flere smakebiter fra konferansen som du fremdeles kan få tilgang til i sin helhet frem til 1. mai. Kjøp tilgang her. Om du tilhører en kommune eller virksomhet som har tilgang til SOR Digital + kan du selvsagt se alle bidragene fra UngSOR 2024 i minst ett år. 

Tema fra konferansen: 

  • Familieveiledning
  • Nasjonalt tilsyn med barne- og avlastningsboliger
  • Innføring av barnekoordinatorordningen
  • Oslostandard for pårørendesamarbeid
  • Oppfølging av søsken og besteforeldre
  • Konflikt med hjelpeapparatet
  • Minoritetsperspektiv på pårørendesamarbeid

Du får også høre en lang rekke pårørendestemmer på konferansen. Vi i Stiftelsen SOR mener det er viktig å løfte frem disse stemmene som har så mye å lære fag og tjenester. Du får også høre strålende slampoesi fra slampoeten Tara.

Olaug Nilssen har skrevet flere bøker om barn og unge med autisme og/ eller utviklingshemming og deres familier, nå sist romanen Uønska Åtferd. Som avslutning på vår konferanse leste hun fra boken, og deltok i en samtale med psykologspesialist Krister Fjermestad fra Frambu og vår fagsjef Linn Løvlie Slette. Under kan du se et lite klipp av den fine samtalen. 

 
Alle påmeldte på konferansen har tilgang til alle bidrag frem til 1. mai. Har du lyst til å høre hele forelesningen til Faridah eller høre Olaug og Krister snakke mer om pårørende så kan du altså fremdeles melde deg på.