Tibo Band

Alle foto fra spilleoppdrag på SOR-konferansen «Fra løfter til handling». Fotograf: Mikkel Eknes

Tibo Band

Tibo Band består av tre menn med autisme og utviklingshemming. Dette gjør at de i utgangspunktet har alvorlige utfordringer knyttet til blant annet kommunikasjon og sosialt samspill med andre. Dette gjør Tibo Band til noe helt unikt.

Tekst: Jan-Steinar Karlsen, Sarpsborg kommune

Tibo band 1Arbeidet med å starte et band, begynte helt tilbake i 1995, og det har vært en lang prosess for å komme dit bandet er i dag. Bandet har flere spillejobber i året, og er alltid et populært innslag. Tibo Band har også spilt inn tre cd´er.

Bandet består av:

Roar:
Roar startet sin karriere allerede i 3 års alderen, og var som liten gutt en glad sangfugl. Sangstemmen har han beholdt, men nå er det trommeslageren Roar de fleste kjenner, med sitt blide ansikt bak trommesettet. Han har alltid vært gruppas rytmeboks, med god koordinasjon og kreative rytmiske evner. Mange av «breakene» som høres i sangene deres, har han selv plassert der. Han begynte i det små med skarptromme, som han etter hvert kombinerte med basstromme. Da Hi-Hat skulle innlæres, så tok dette litt tid. Ikke fordi at dette var noe Roar ikke mestret koordinasjonsmessig, men fordi han allerede klarte dette, og ikke orket trening kun på Hi-Hat. Så fort hele trommesettet kom på plass, spilte han som om han aldri hadde gjort noe annet.

Tibo band 2Christer:
Christer er uten tvil gruppas allrounder. Han kunne nok egentlig spilt alle instrumentene i bandet, men det ble bass ut ifra at det var det bandet trengte. Christer har en stor musikalitet, liker utfordringer og spiller gjerne de vanskeligste sangene best. Christer spiller etter vanlig notesystem og farget besifring. Han startet med å spille en tone i hver takt, men har utviklet seg til å bli en stødig bassist, som spiller veksel-bass med mange toner innenfor en takt. Christer stepper også inn som vokalist, og synger med på de fleste refreng.

Magnus:
Magnus har alltid hatt stor interesse for musikk, og var et naturlig valg når Tibo Band trengte en keyboardist. Magnis er visuelt sterk, og det er utrolig hvordan han lærer nye toner og soloer. Han startet med fargede rundinger i to toners akkord. Akkordene har han beholdt, men fargene og tonene har blitt mange. Han spiller også en del soloer, og notesystemet som brukes, er nå vanlig noter med besifring under. Han er sin egen noteleser, og setter vi frem noter uten besifring, eller besifring uten noter, så spiller Magnus like godt. For de som har fulgt guttene i mange år, er det ikke vanskelig å bli imponert over Magnus og hans utvikling.

Vi vil også rette en stor takk til: Geir Løland, Cato Holm, Jon Karlsen og Trygve Forsell. Disse har vært, eller er ledere i bandet, og er viktige brikker for at Tibo Band har blitt så bra, og at guttene har fått være med på alt det de har vært med på.

 

Denne artikkelen ble først publisert i SOR Rapport nr. 2/2019.

pdfLast ned artikkelen som PDF.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.