• Hjem
  • Nyheter
  • Stiftelsen SOR 69 år i dag - og har fortsatt fokus på fremtiden
Stiftelsen SOR 69 år i dag - og har fortsatt fokus på fremtiden
Samordningsrådets årsmøte (senere omgjort til Stiftelsen SOR), Stavanger 1971.

Stiftelsen SOR 69 år i dag - og har fortsatt fokus på fremtiden

12. juni 1951 ble "Samordningskommiteen for Åndssvakesaken" opprettet, organisasjonen som i dag bærer navnet "Stiftelsen SOR". Vi har med andre ord bursdag i dag. Vi benytter anledningen til nok en gang å se fremover, og er glad for at vi i dag ble invitert til avslutningsarrangementet for tredjeårsstudentene ved VID Vitenskapelige høgskole i Sandnes. 70 flinke vernepleierstudenter skal nå ut i verden og bidra til kvalitet i tjenestene.

Tekst: Jarle Eknes, daglig leder Stiftelsen SOR

 

Nedenfor gjengir jeg hilsen jeg holdt til de ferske og særdeles lovende vernepleierne:

 

Gratulerer så mye med vel gjennomførte studier. Og ikke minst; gratulerer med godt valg av utdanning. Som vernepleiere kommer dere til å gjøre en stor og viktig forskjell for mange mennesker. Dere har grunn til å være stolt over utdanningen deres.

Dere har valgt å ta utdanningen ved en høgskole som har et særdeles solid fokus på verdier, etikk og holdninger. Dette er en kjempestyrke, da det uten denne gode forankringen er fort gjort å gå seg vill i faglige valg. Historien er full av eksempler på det.

Jeg vil understreke at fokus på verdier, holdninger og etikk ikke ville vært godt nok alene for å bli de gode fagpersonene dere har blitt. Det er i kombinasjon med andre spesifikke faglige tilnærminger dette blir skikkelig bra, og jeg gleder meg spesielt over at vernepleierutdanningen ved VID vitenskapelige utdanning legger så stor vekt på å jobbe målrettet. Det kommer de personene dere skal jobbe for til å høste fruktene av, i rikt monn.

Utdanningen gir dere et stort utvalg av muligheter i en rekke felt innen helse- og omsorgstjenester. Som mange av dere allerede har erfart; dere er attraktive arbeidstakere som vil kunne velge og vrake blant jobber.

Jeg håper at ikke alle går med en leder i magen, det viktigste arbeidet skjer i relasjon med de vi skal jobbe for, i det daglige, miljøterapeutiske arbeidet. Men det skal også sies, at uten god ledelse, som er tilstedeværende, faglig kompetent og med tydelige, gode holdninger, forvitrer mye av det som skulle ha vært god miljøterapi. Derfor er jeg glad for at noen av dere har en leder i magen.

Men ingen av de vi jobber for har glede av topptunge organisasjoner, hvor det er om å gjøre for fagpersoner å klatre så kalt oppover.

Faglige ambisjoner om utvikling håper jeg inderlig at dere alle har. Dere har lært veldig mye nyttig på disse tre årene, men ikke prøv å flyt på det resten av yrkeslivet. Vær nysgjerrige, søk ny kunnskap, pass på å utfordre den gamle kunnskapen. Ikke vent på at kompetansen detter ned i hodene på dere, dere har selv ansvar for aktivt å oppsøke og utvikle relevant kunnskap.

Husk også at det viktigste ikke er hva dere kan, men hva dere gjør. Med andre ord, pass på å bruke kompetansen deres slik at andre får nytte av den.

Meld dere også inn i en fagforening, vær opptatt av både egne og andres rettigheter. Vær aktive på å forankre det dere gir av tjenester til menneskerettighetene, og vis aktivt at dere også tar pårørende på alvor. Hvis de ikke opplever at vi har tatt dem på alvor, er det store muligheter for at vi ikke har fått det helt til. Da får vi prøve litt hardere.

Igjen; gratulerer så mye, og takk for at dere valgte å bli vernepleiere. Lykke til videre i alle de viktige og spennende utfordringene og mulighetene som venter dere.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim