• Hjem
  • Nyheter
  • Rettigheter for personer med utviklingshemming
Rettigheter for personer med utviklingshemming

Foto; Michael Fousert, Unsplash

Rettigheter for personer med utviklingshemming

Stortingsmeldingen om rettigheter for personer med utviklings­hemming burde vært lansert nå, men den har dessverre blitt forsinket. Vi venter spent, og jeg er slettes ikke sikker på at den vil innfri forventningene. For vi vi har grunn til å ha høye forventninger, når utviklingen over lang tid på mange områder har gått feil for denne målgruppen.

Tekst: Jarle Eknes, daglig leder i Stiftelsen SOR

 

Eksempelvis har vi under korona­krisen mange eksempler på at man i mange kommuner har gått langt lengre enn for andre grupper når det gjelder å bestemme om de får gå ut, hvem de får lov til å besøke eller ha besøk fra og så videre. Refleksjonsnivået om forskjellsbehandlingen har mange steder vært lavt.

Vi håper inderlig at sluttproduktet blir riktig godt, og skal følge denne nøye opp når meldingen foreligger. Lovende er det uansett at vi kan konstatere at den delen av forarbeidet vi kjenner til har vært godt.

Stiftelsen SOR har på oppdrag fra og i samarbeid med Kulturdepartementet og Bufdir arrangert rettighetsseminar for personer med utviklingshemming. Det resulterte i klare og gode poenger som ble formidlet direkte til daværende statsråd Trine Skei Grande. SOR har på oppdrag fra Bufdir utarbeidet en viktig rapport om rettighetsseminaret, som du kan lese her  Denne blir om kort tid også utgitt i lettlest versjon av Bufdir.

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim