Skip to main content
Noen barn fortsatt ekstra utsatt

Styreleder i Stiftelsen SOR Karl Haakon Sævold er bekymret for konsekvensene pandemien fortsatt har. 

Noen barn fortsatt ekstra utsatt

Bemanningssituasjonen i barnehager og skoler gjør barn med behov for ekstra oppfølging i hverdagen særskilt utsatte. Dette skriver statsforvalterne i sine ukesrapporter til Utdanningsdirektoratet, melder VG i en nettsak

Publisert: tirsdag, 15. februar 2022, av 

- Dette er svært alvorlig og bekymringsfullt. Alle barn må sikres det tilbudet de trenger for å få en skolehverdag med god kvalitet. Det er uheldig at konsekvensene av pandemien fortsetter å vare ved også i gjenåpningsfasen, sier styreleder i Stiftelsen SOR, Karl Haakon Sævold, i en kommentar til oppslaget i VG. 

Rapportene viser en gjennomgående bekymring for spesialundervisningen. Timer "faller bort", gjennomføringen har "variert", spesialundervisningen blir skadelidende, mange elever trenger ny sakkyndig utredning og nye vedtak.  Statsforvalteren i Oslo og Viken skriver blant annet at «det vil være de barna som har størst behov for stabilitet i hverdagen som vil bære de største belastningene i den situasjonen sektoren er i nå».

  - Alvoret ligger både i konsekvensene nå og i de mer langsiktige konsekvensene for den enkelte elev. Det må tas et krafttak med kompenserende tiltak. Tiltakene må være helhetlige og koordinerte og sees i sammenheng med øvrige tiltak og tjenester, sier Sævold.

Stiftelsen SOR setter fokus på barn og unge med utviklingshemming i sin UngSOR-konferanse 13. – 14. juni. Her skal det settes fokus på situasjonen for barn og unge med funksjonsnedsettelse i Norge.