• Hjem
  • Nyheter
  • Nettressurser som støtte for arbeidsinkludering
Nettressurser som støtte for arbeidsinkludering

Nettressurser som støtte for arbeidsinkludering

I prosjektet "Støtte til vanlig arbeid» har Karde produsert en nettressurs /  "verktøykasse" for å støtte mennesker med utviklingshemning til å kunne arbeide på ordinære arbeidsplasser. Den inneholder 7 hovedtemaer og et minikurs i SE-metodikk (Supported Employment) i form av undervisningsfilmer. Prosjektet ble støttet av Stiftelsen Dam, med NNDS (Norsk Nettverk for Down syndrom) som prosjekteier.

Prosjektet "Støtte til vanlig arbeid" hadde som hovedmål å fremme god inkludering av mennesker med utviklingshemning i arbeid på ordinære arbeidsplasser. Som et bidrag til dette ble det i prosjektet produsert nettressurser både for støtteapparatet og for mennesker med utviklingshemning.

Støtteapparatet vil blant annet si lærere, skolerådgivere, rektorer og PP-tjeneste, jobbveiledere og jobbkonsulenter fra arbeidsmarkedsbedrifter, kommunalt ansatte i arbeids- og aktivitetstilbud, jobbveiledere fra NAV, ledere, faddere/mentorer og andre kolleger på arbeidsplassene samt familie og tjenesteytere i boliger. Planleggere, koordinatorer og konsulenter samt beslutningstakere og utdanningsinstitusjoner i relevante sektorer vil også kunne ha nytte av nettressursen.

Nettressursen består av tekster, bilder, filmer, quiz og eksterne lenker. Den omfatter følgende temaer:

• Om utviklingshemning
• Hvorfor arbeidsinkludering
• Aktører og tiltak
• Skolegang og arbeid
• Inkluderingsprosessen
• Praktisk tilrettelegging
• Tilrettelegging ved IKT

Nettressursen inneholder også et minikurs i metodikken CE (Customized Employment) i form av 9 undervisningsfilmer av ca. 10 minutters varighet ved forsker Grete Wangen. CE er en variant av SE (Supported Employment), som dreier seg om å skreddersy jobber og å gi individuell oppfølging.

Nettressursen for mennesker med utviklingshemning finner du her: www.laboris-støtte.no

Denne nettressursen inneholder også tekst, bilder og quiz. Teksten kan ved behov leses opp. Det er også en instruksjonsfilm for bruk av nettressursen og en veiledning til støtteapparatet om hvordan de bør støtte personen med utviklingshemning i å bruke nettressursen.

Prosjektet var et samarbeidsprosjekt mellom NNDS (Norsk Nettverk for Down Syndrom), Karde AS, Asker kommune, Personalparter AS og Spir Oslo AS med NNDS (Norsk Nettverk for Down syndrom) som prosjekteier. Forskere fra OsloMet, Grete Wangen og Angelika Schafft, deltok også. Sluttrapporten for prosjektet beskriver bl.a. erfaringer med bruk av nettressursene både fra deltakende arbeidsmarkedsbedrifter og videregående skoler med arbeidspraksis for elever med utviklingshemning.

 

Oppfølgingsprosjektet "Gode eksempler – jobb"


Nå jobber Karde og NNDS med oppfølgingsprosjektet "Gode eksempler – jobb" som pågår til sommeren 2021. I dette prosjektet produseres det filmer som viser mennesker med utviklingshemning i jobb på ordinære arbeidsplasser, hva slags arbeidsoppgaver de har, hva arbeidet betyr for dem og hva deres tilstedeværelse betyr for arbeidsstedet. Det lages også filmer som viser hvordan mennesker med utviklingshemning kan ha nytte av IKT som nettbrett og smarttelefoner i forbindelse med jobb og jobbrelaterte ferdigheter.

Begge prosjekter er finansiert med tilskudd fra Stiftelsen Dam.
Prosjektenes nettsider: Støtte til vanlig arbeid og Gode eksempler - jobb

Kontaktperson:
Prosjektleder: Gro Marit Rødevand, Karde AS, e-post Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.,
telefon 913 50 096

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim