Matentusiastene på Nordstrand

Full fart på Matstreif på Rådhusplassen i Oslo. Foto: Jarle Eknes

Matentusiastene på Nordstrand

På Matstreif 2019 stilte bydel Nordstrand med en egen bod kalt Wrap&Eat. Her ble det servert nydelige vegetar wraps. Flere av medarbeiderne har behov for tilrettelegging for å bidra med sine ressurser.


Tekst: Marion Kilde, bydel Nordstrand, Oslo


Dette skal være ett tilbud av, for og med innbyggere i Bydel Nordstrand. Det startet som en idé fra to medarbeidere våren 2019. Men historien starter allerede på slutten av 2017. Da arrangerte Tilrettelagte tjenester i bydel Nordstrand medarbeiderskapskurs for alle medarbeidere. På dette kurset ble deltakerne oppfordret til å komme med ideer til hvordan vi kan gjøre innbyggernes hverdag enda bedre.

Budskapet var at innbyggerne skal oppleve mening, mestring og mot. "Kom med din ide og avdelingen vil legge til rette for at den kan realiseres". Denne oppfordringen ble tatt på alvor av to medarbeidere som presenterte ideen om å tilby tilrettelagte arbeidsplasser gjennom å selge næringsrik, bærekraftig og smakfull mat, fra en Foodtruck.

Nøkkelpersoner i bydelen så potensialet og gikk i gang med å realisere ideen. Engasjerte, uredde medarbeidere, lange arbeidsdager og ett fantastisk lagarbeid i hele avdelingen førte oss til to lærerike dager på Matstreif.

Vi er nå i startgropa til å skape arbeidsplasser for personer som har behov for tilrettelegging. Vi satser på en miljøvennlig, bærekraftig og næringsrik profil og legger opp til en miljøvennlig produksjonslinje med så lite matsvinn som mulig.

Byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid (EHA) har tilført bydelene i Oslo midler for å legge tilrette for flere tilrettelagte arbeidsplasser. Dette bidrar til at vi satser og kommer igang så raskt!

Høsten 2019 baserer vi oss på store og små arrangementer i nærmiljøet, lokal møtemat og andre bestillinger. Vi bygger oss opp og håper å utvide til flere arenaer i 2020, med arbeidsoppgaver som er inkluderende, inspirerende og mestringsorienterte som innbyggerene selv har vært med på utvikle. Neste på listen er å anskaffe en Foodtruck som vi kan selge wraps fra. Sykkel er også blitt nevnt som en mulighet til å bringe mat til kundene. Vi holder alle muligheter åpne.

Medarbeiderene i prosjektet har stått på med arbeidsoppgaver som å forberede standen, være på IK mat kurs, forberede mat, vært fotomodeller, delt ut smaksprøver, sikret betaling og ikke minst bidratt til å skape god stemning blant besøkende og underveis!

Dette arbeidet har ført til sommerfugler i magen, smil latter, spenning, arbeidslyst. Vi har sammen skapt en arena for mestring, mening og mot til å være med på noe helt annerledes enn tidligere.

Vi har faktisk deltatt, bidratt og mestret på en av Norges største matfestivaler. Det er vi stolte av!

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim