• Hjem
  • Nyheter
  • Likeverdig og inkluderende opplæring & utvikling av selvbestemmelses­ferdigheter
Likeverdig og inkluderende opplæring & utvikling av selvbestemmelses­ferdigheter

Likeverdig og inkluderende opplæring & utvikling av selvbestemmelses­ferdigheter

På SOR-konferansen 6.-8. mai 2020 skal Veerle Garrels snakke om likeverdig og inkluderende opplæring knyttet til Stortingsmeldingen, samt utvikling av selvbestemmelsesferdigheter hos elever.

Veerle Garrels (f.1976) har doktorgrad i spesialpedagogikk fra Institutt for Spesialpedagogikk, Universitetet i Oslo. Hun har skrevet doktorgradsavhandling om hvordan vi kan måle og fremme selvbestemmelse hos elever med lett utviklingshemming, og hun er opptatt av hvilken rolle skole og spesialundervisning kan spille for å fremme gode levekår for personer med utviklingshemming.

Veerle jobber som førsteamanuensis i spesialpedagogikk ved OsloMet – Storbyuniversitetet, Institutt for Yrkesfaglærerutdanning. Hun skriver en spesialpedagogisk blogg på www.forskning.no der hun tar opp aktuelle temaer om nevroutviklingsforstyrrelser, og hun er fast bidragsyter til Under Lupen, medlemsbladet for Landsforbundet for utviklingshemmede og pårørende.

I sitt innlegg vil Veerle belyse sammenhengen mellom elevmedvirkning i skolen og utvikling av selvbestemmelsesferdigheter. Elevmedvirkning er mangelvare i spesialundervisning, og dette kan ha negative konsekvenser for hvor mye selvbestemmelse som elevene opplever senere i livet. Hva kan lærere og spesialpedagoger gjøre for å få til mer elevmedvirkning i opplæringen til elever med utviklingshemming?

 

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim