Knut fikk HELT MED-jobb nr. 60

I midten: Knut Rødevand Melhuus, fast ansatt servicemedarbeider ved Norsk cøliakiforening. På venstre side: Knut sin fadder, Mona E. Lindholm. På høyre side: Ruth Grung, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet. Foto: Mikkel Eknes 

Knut fikk HELT MED-jobb nr. 60

Knut Rødevand Melhuus er nr 60 som har fått jobb gjennom HELT MED ordningen. Knut fikk drømmejobben i Norsk Cøliakiforening, og dette ble feiret med frukt, kaker og inviterte gjester. Blant annet fikk han besøk av stortingsrepresentant Ruth Grung (A).

 

HELT MED gjennomfører kartleggingssamtaler med personer som har utviklingshemming og uføretrygd, og som ønsker å jobbe i ordinært arbeidsliv. Knut var klar på at han først og fremst ønsket å jobbe på kontor eller drive med noe innen matlaging / kantine.

Da Norsk cøliakiforbund tok initiativ for å rekruttere noen gjennom HELT MED-ordningen til kontoroppgaver og ansvar for å tilberede lunsj, var dette naturligvis midt i blinken for Knut. I konkurranse med andre søkte han jobben og deltok i to intervjurunder før han ble valgt ut til å få prøve seg i fire ukers arbeidspraksis. 

Det ble full klaff, og Knut fikk fast jobb. HELT MED-jobb nummer 60. 

2019 oktober knut 1Ruth Grung og Knut Rødevand Melhuus i festhumør med god gammeldags kransekake og smellbongboger.

 

Knut er en veldig sosial kar med masse humor. Han passer perfekt inn i arbeidsmiljøet ved Norsk Cøliakiforening, som er full av varme og rause folk.

2019 oktober knut 2Den nyansatte arbeidstakeren og hans fantastiske fadder mottok velfortjente blomster.

Knut gleder seg alltid til å gå på jobb. Han er opptatt av sunn mat og trening, og synes ikke man bør ta heisen opp til arbeidsplassen i niende etasje. Det er sunt å gå i trappene, sier Knut, som gjerne tar trappene opp og ned mellom lageret i kjelleren og kontoret flere ganger for dagen. Den avstanden er 11 etasjer...

Men så er han også tidligere OL mester med to sølvmedaljer i langrenn.

2019 oktober knut 3Knut Rødevand Melhuus viser Ruth Grung hvilke arbeidsoppgaver han utfører på kontoret.

 

 

2019 oktober knut 6I HELT MED har alle en fadder på arbeidsplassen, og denne personen har en nøkkelrolle i inkluderingsarbeidet. Jarle Eknes (daglig leder i HELT MED) overrekker blomster til Knut sin fadder, Mona E. Lindholm.

 

2019 oktober knut 4Å få besøk av stortingspolitiker Ruth Grung (A) betyr mye for oss. Hun har blant annet bakgrunn som avdelingsleder for inkluderende arbeidsliv i NAV, og har et meget godt engasjement for målgruppen vi jobber for.


Initiativet til å etablere HELT MED-jobb i Norsk cøliakiforening kom fra generalsekretær Knut H. Peterson. All ære til ham for det gode engasjementet. Ideen fikk han etter å ha sett en reportasje om Emily Riedel på Scandic Forum i Stavanger, som hadde fått jobb gjennom HELT MED. Gode historier inspirerer andre til å skape gode historier, og vi er helt sikre på at mange kommer til å la seg inspirere av Cøliakiforeningens  gode arbeidsinkluderingsinitiativ, og selv ønsker å ansette noen gjennom HELT MED-ordningen.

2019 oktober knut H PetersonKnut H. Peterson, generalsekretær i Norsk Cøliakiforening

Modellen ble utviklet av stiftelsen SOR i 2017, med midler fra Stiftelsen Dam (tidligere Extrastiftelsen), med Norsk Forbund for Utviklingshemmede (NFU)som prosjekteier.

Jobbspesialister ved lokale tiltaksarrangører rundt omkring i landet står for oppfølgingen, som gis i hele arbeidskarrieren til personene som ansettes gjennom HELT MED-ordningen. I Oslo (hvor denne arbeidsplassen er) gis oppfølgingen av vår gode samarbeidspartner Sens.

Les mer om HELT MED

 

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim