• Hjem
  • Nyheter
  • HELT MED styrkes i statsbudsjettet for 2020
HELT MED styrkes i statsbudsjettet for 2020

Fra venstre: Jarle Eknes (HELT MED), Terje Breivik (Venstre), Geir Sigbjørn Toskedal (KrF), Margret Hagerup (Høyre) og Helge André Njaastad (FrP). Foto: Hans Kristian Thorbjørnsen. 

HELT MED styrkes i statsbudsjettet for 2020

En HELT FANTASTISK dag for HELT MED! Regjeringen styrker HELT MED med ytterligere 1,2 millioner kroner på statsbudsjettet for 2020.

Dette er en satsing på HELT MED som alle regjeringspartiene har vært enige om. Vi må få takke blant annet stortingsrepresentantene fra arbeids- og sosialkomiteen som er med på bildet foran Stortinget: Geir Sigbjørn Toskedal (KrF), Helge André Njaastad (FrP), Terje Breivik (Venstre) og Margret Hagerup (Høyre). Vår takk går også til en rekke andre politikere i og utenfor denne komitéen, som har vært med på å prioritere HELT MED.  

HELT MED skaper arbeidsplasser i ordinært arbeidsliv for mennesker med utviklingshemming som mottar uføretrygd. Regjeringen har bidratt med finansiering over statsbudsjettet i 2018 og 2019, slik at vi har kunnet skaffet jobb i ordinært arbeidsliv for 65 utviklingshemmede i 17 kommuner. Men vi vil ikke stoppe der, vi vil utvide til hele landet.

Det vil regjeringen også at vi skal, og har økt tilskuddet til «Helt Med» med 1,2 millioner kroner til 5,4 millioner. I tillegg til å utvide i de kommunene vi allerede er inne i, kommer vi til å utvide til de tre kommunene hvor ønske om HELT MED til kommunene er nevnt i de lokale partiprogrammene.

Takk til KrF i Klepp kommune, Venstre i Stryn kommune og Høyre i Holmestrand kommune for at dere vil at det skal satses på HELT MED arbeidsplasser til personer med utviklingshemming i deres kommuner. Vi kommer :-)

Terje Breivik sier følgende til BA (Bergensavisen):

– Det er ikke tvil om «Helt med» sin innsats er viktig. Dette er en vinn-vinn-situasjon for både arbeidsgiver og arbeidstaker, sier Breivik, som understreker at alle regjeringspartiene var enige om å øke støtten til prosjektet.

Selv om absolutt alle politikere vi har møtt synes HELT MED er et godt og viktig tiltak, er det et langt stykke mellom å like noe til å prioritere det inn i stramme budsjetter. Særlig det å få til en økning etter at forslag til statsbudsjettet er lagt frem, er nesten en umulig oppgave når det er flertallsregjering. Men de fikk det til.

I intervjuet med Bergensavisen sier Terje Breivik (Venstre) at besøket Arbeids- og sosialkomitéen hadde på Fyllingsdalen for noen uker siden var avgjørende. 

– På sykehjemmet fikk vi med egne øyne se hvor spennende og positiv denne utviklingen er, sier han.

Delegasjonen møtte tre ansatte med utviklingshemming, samt ledelsen, ved sykehjemmet.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim