• Hjem
  • Nyheter
  • Funksjonshemmedes menneskerettigheter - Fra prinsipper til praksis
Funksjonshemmedes menneskerettigheter - Fra prinsipper til praksis

Funksjonshemmedes menneskerettigheter - Fra prinsipper til praksis

Ventetiden er over. Nå er den her; den første norske læreboken om funksjonshemmedes menneskerettigheter. Boken er skrevet av Kjersti Skarstad, seniorrådgiver i Stiftelsen SOR.

funksjonshemmedes menneskerettigheter 1Eller for å være helt presis; Skarstad har for tiden permisjon fra SOR for å jobbe i Bufdir. Hennes kompetanse om menneskerettigheter for vår målgruppe er svært nyttig i deres arbeid, som blant annet er relatert til kommende stortingsmelding om rettigheter for mennesker med utviklingshemming.

Legg merke til undertittelen; fra prinsipper til praksis. Målgruppene for boken er flere, deriblant praktikerne som jobber for at mennesker med funksjonshemming skal leve best mulige liv. For å få dette til hjelper det godt å forstå innhold og bakgrunn for FNs konvensjon om rettighetene til mennesker med nedsatt funksjonsevne (CRPD), slik at vi kan bidra til å sette rettighetene ut i live.

En oppfordring til alle arbeidsplasser hvor man yter tjenester til mennesker med utviklingshemming; sørg for at dere har et bibliotek med faglitteratur lett tilgjengelig for alle. Og sørg for at denne boken er en del av biblioteket.

Boken er utgitt på Universitetsforlaget, og kan havne i postkassen din innen en dag eller to om du trykker på de rette knappene. For eksempel ved å gå inn på www.bokkilden.no og søke den opp. Den er altså bare noen tastetrykk unna deg 😊

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.