• Hjem
  • Nyheter
  • Fra politisk velvilje til politisk bråstopp
Fra politisk velvilje til politisk bråstopp

Fra politisk velvilje til politisk bråstopp

I juni 2018 vedtok Stortinget at regjeringen skulle legge frem en stortingsmelding med forslag til tiltak som skal bidra til å sikre oppfyllelse av utviklingshemmedes menneskerettigheter. Meldingen skal bygge på den offentlige utredningen “på lik linje” (NOU 2016: 17), som fastslår at utviklingshemmede diskrimineres på de fleste livsområder. Ett år etter stortingsvedtaket inviterte derfor Kulturdepartementet, ved daværende kultur- og likestillingsminister Trine Skei Grande (V), til rettighetsseminar for personer med utviklingshemming. Seminaret ble en braksuksess, og vi øynet et håp om økt politisk engasjement.

 

I mars 2020 publiserte Bufdir rapporten Inkluder oss!, der arbeidsmetoder og funn fra rettighetsseminaret presenteres. Målet med seminaret var at personer med utviklingshemming skulle få komme med erfaringer fra eget liv, og innspill til den nye og etterlengtede meldingen. Men stortingsmeldingen har latt vente på seg. Hva skjedde? Hvordan er egentlig situasjonen for personer med utviklingshemming to år etter rettighetsseminaret?

Sammen med fire engasjerte brukerrepresentanter fortsetter vi der vi bråstoppet i august 2019.

“Dere (les: politikere) må ikke se på oss som en gruppe som koster penger, men heller se hvilke ressurser vi har.”
- Sitat fra seminardeltaker, august 2019

På SOR-konferansen "Rettssikkerhet for mennesker med utviklingshemming" 28. og 29. oktober 2021 kan du blant annet få med deg forelesningen

Fra politisk velvilje til politisk bråstopp
Linn Løvlie Slette, rådgiver i stiftelsen SOR, i samtale med brukerrepresentanter om den ventede stortingsmeldingen

Les mer om konferansen her

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.