Skip to main content
E der någen av oss som e normale?

E der någen av oss som e normale?

På SOR-konferansen i mai 2021 i Bergen får vi besøk av stavanger-jøgleren Per Inge Torkelsen, politiker og selverklært klovn. I tillegg til å være morsom har han mange gode poenger det er verdt å reflektere over.

Publisert onsdag, 11. desember 2019, av Jarle Eknes

Torkelsen er utdannet adjunkt med lærerskole og engelsk grunnfag, men er best kjent som humorist. Han har jobbet som postmann, skraphandler og illusjonist, og han har vært norgesmester i tryllekunst. Artistnavnet han brukte var Monsieur M. Han har holdt foredrag for bedrifter og vært engasjert debattant. Han har også vært programleder på barne-tv og hadde i en periode faste innslag i Norge Rundt.

Torkelsen har lenge vært medlem av partiet Venstre. På slutten av 1970-tallet var han leder i Rogaland Unge Venstre. Fra 1980 satt han en periode i kommunestyret i hjembyen Stavanger for Venstre. Han var leder i Eiganes og Våland Bydelsutvalg 2003-2007. Han sitter nå i bystyret.

Han var bare 15 år da han gjorde seg bemerket i riksmediene første gang. Da lurte han arkeologene ved Stavanger museum ved å legge fem kinesiske mynter i et utgravingsfelt i Stavanger. På slutten av 1960-tallet ble Stavanger kretsfengsel og noen andre bygninger på torget i Stavanger revet, og arkeologer drev samtidig utgravinger. Stavanger museum sendte ut pressemeldinger om funnet, og snart var saken kjent over hele landet. Men etter en tid kontaktet Per Inges far Stavanger Aftenblad for å fortelle sannheten.

(stort sett rappet fra Wikipedia - ta også en titt på Per Inges egen nettside)