• Hjem
  • Nyheter
  • Atferdsanalysens plass i psykisk helsearbeid
Atferdsanalysens plass i psykisk helsearbeid

Martin Øverlien Myhre

Atferdsanalysens plass i psykisk helsearbeid

På SOR-konferansen 6.-7. mai 2021 skal Martin Øverlien Myhre og Kjetil Viken snakke om atferdsanalysens plass i psykisk helsearbeid.

Kjetil Viken er førstelektor ved Høgskolen i Innlandet

Martin Øverlien Myhre er rådgiver på Nasjonalt senter for selvmordsforskning og forebygging. Han er vernepleier og har mastergrad i atferdsanalyse

 

Litt om hva de skal prate om på konferansen

Bruken av atferdsanalytiske prinsipper i psykisk helsearbeid tar utgangspunkt i funksjonelle analyser av atferd. Psykisk helse forstås som et samspill mellom personen og omgivelsene, og kan også reguleres ved å tilpasse omgivelsene. Metodene fra denne typen psykisk helsearbeid kjennetegnes ved at behandlingen delvis foregår i form av samtaler og øvelser samt at de flytter deler av behandlingen fra samtale til atferdens naturlige miljø. Acceptance and Commitment Therapy (ACT) og Dialectical Behavior Therapy (DBT) er eksempler på slike behandlingsformer. Moderne psykisk helsearbeid basert på atferdsanalytiske prinsipper refereres ofte til som tredjegenerasjons atferdsanalyse. Denne presentasjonen vil være en innføring i tredjegenerasjons atferdsanalyse med særlig fokus på elementer som er relevante for psykisk helsearbeid.

2019 november kjetil vikenKjetil Viken

Viken og Myhre har også skrevet kapittel om dette i boken «Håndbok i miljøterapi – til barn og voksne med kognitiv funksjonshemming. Boken lanseres på konferansen.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim