Program
Dag 2
Velkommen tilbake!
Deltakere som skal være med på worskop med Jon Arne Løkke kl. 09:00-11:00 møter i salongen i samme etasje som den store salen på Grand Bergen.
Kunnskapsbaserte kjerneelementer for implementering
Thomas Engell er forsker i seksjon for tjenesteforskning og innovasjon, og jobber med tiltaks- og implementeringsforskning ved Regionsenter for barn og unges psykiske helse (Øst og Sør). Han skal gi en introduksjon til implementeringsvitenskap som fagfelt og forklare hvorfor det er så viktig for forbedring i samfunnet, samt presentere ti kunnskapsbaserte kjerneelementer for implementering.
Teknologiløftet i Lillestrøm kommune
Lillestrøm kommune satser helhetlig på tvers av kommunalområder for å løse utfordringene vi står overfor på helse- og omsorgsfeltet. Teknologi er her et viktig satsningsområde for å løse utfordringene innenfor tjenestene til personer med utviklingshemming. Gard André Halvorsen, rådgiver og prosjektleder, og Martin Ekran, kommunalsjef for bo- og miljøtjenester, vil i dette innlegget belyse hvordan de arbeider for å møte morgendagens utfordringer.
Pause
Kompetanse og ledelse - hånd i hånd
Kompetanse er det beste virkemiddelet vi har for å møte morgendagens utfordringer, og for å rekruttere, beholde og utvikle ansatte. God ledelse er sentralt i denne kompetanseutviklingen. Mitt livs ABC er et opplæringstilbud som er tilpasset ansatte som gir helse- og omsorgstjenester til personer med utviklingshemming, og er en viktig bidragsyter for å implementere kunnskap i praksis.
Innlegget holdes av Aud Marie Ellinggard, Fagkonsulent ved Aldring og Helse.
Hva betyr lederforankring, organisering og forventningsavklaring på kvaliteten på behandling i spesialisthelsetjenesten?
Monica Stolen Dønnum, vernepleier og forskningskoordinator ved voksenhabiliteringen på Akershus Universitetssykehus, ønsker i dette innlegget å påpeke viktigheten av tydelig forankring og realistiske rammer for å samarbeide med spesialisthelsetjenesten om utredning og behandling.
Brukeren i sentrum - i praksis
«Vi setter brukeren i sentrum», er lett å si. Men hva betyr det, egentlig? Og er det, i virkelighetens verden, mulig å leve opp til? Karl Kristian Indreeide har skrevet boken En velferdsprofitørs bekjennelser, og driver HAVA Omsorg. Han vil i sitt innlegg ta utgangspunkt i følgende spørsmål:
- Hva vil det si, i praksis, å sette brukeren i sentrum?
- Hvordan kan vi lede og organisere tjenestene slik at dette blir mulig?
Han vil ellers komme inn på personalutvikling, kompetansebygging, organisering av arbeidet, samt vafler og startkabler.
Lunsj
Underholdning ved Proffene
(sendes ikke på stream)
Tørn - Sammen om fremtidens helse og omsorg
Eleni Canameti, vernepleier og rådgiver i KS, vil i dette innlegget snakke om hvordan Tørn bidrar til utprøving av arbeidsformer og organisering av tjenester som er tilpasset brukernes behov - og gir brukere en opplevelse av kontinuitet og trygghet i hverdagen. Tørn søker å utforske arbeids- og organisasjonsformer, og måter å fordele arbeidet og arbeidstiden på som kan bidra til økt kvalitet i omsorgstjenesten gjennom styrket fagmiljø, kompetansebygging og ledelse. Eleni jobber som prosjektkoordinator i Tørn-prosjektet med ledelse, oppfølging og drift av læringsnettverk.
Rusta for framtida: medarbeiderdrevet innovasjon og mer hensiktsmessig fordeling av arbeidsoppgaver
Aleksander Olavsson Wråli, assisterende avdelingsleder og fagutvikler, og Marit Olvik, bemanningsrådgiver i helse og omsorg, vil i dette innlegget legge frem erfaringer og opplevelser etter deltakelse i KS sitt læringsnettverk Rusta for framtida, som også er en del av Tørn, i Tilrettelagte tjenester i Nord-Aurdal kommune.
Wråli og Olvik vil belyse ulike suksessfaktorer for å kunne lykkes i dette arbeidet, viktigheten av å involvere medarbeiderne, andre vesentlige faktorer som har kommet til syne i prosessen, samt foreløpige resultat, og veien videre.
Implementeringsarbeid for å fremme situasjonsbildet
Linn-Beathe Suphammer, leder for miljøarbeidertjenesten i Austevoll kommune, kommer for å snakke om politisk og administrativt samarbeid som viktige nøkkelkomponenter for å sette kursen mot gode helse- og omsorgstjenester i fremtiden.
Beinstrekk
“Hva ville jeg ønske for deg, hvis du var en jeg brydde meg om?”
Trine Dreyer er gründer og utviklingssjef ved Aurora Verksted. Hun skal snakke om hvordan man kan få til verdibaserte og forpliktende samtaler om verdigrunnlag og retningsvalg i en organisasjon, uavhengig av økonomiske rammer, og hvordan disse kan danne grunnlag for motivasjon, mål, arbeidsglede og yrkesstolthet. Trine vil dele av sin 40-års lange erfaring fra en hverdag som leder for mennesker som jobber med mennesker.
Oppsummering og takk for nå!

Workshop i selvivaretakelse - fulltegnet
Jon Arne Løkke, dosent i atferdsanalyse ved Høgskolen i Østfold
Jon har de siste årene satt selvivaretakelse på dagsordenen etter et møte med livets brutaliteter. Under denne workshopen vil du få en innføring i teorigrunnlaget, samt praktiske tips til hvordan du kan bli mer selvivaretakende når belastninger på jobb - og i livet forøvrig - preger hverdagen.
Når? Kl. 09:00-11:00 fredag 3. mai.
Hvor? PS! Nytt sted. Salongen i samme etasje som den store salen i det nye konferanselokalet Grand Bergen.
Workshopen er fulltegnet, men du kan stå på venteliste. Send e-post til