• Hjem
  • Nyheter
  • Utviklingshemming -utredning og konsekvenser av diagnose
Utviklingshemming -utredning og konsekvenser av diagnose

Foto: Luis Marina, Flickr

Utviklingshemming -utredning og konsekvenser av diagnose

Å få stilt diagnosen psykisk utviklingshemming kan medføre både fordeler og ulemper. Men hva er bra og hva kan være problematisk med diagnosen? Og hvordan stilles den?

På SOR konferansen Rett og urett - rettssikkerhet og tjenestekvalitet for mennesker med utviklingshemming 24. og 25. oktober 2019 belyser psykologspesialist Elisabeth Wigaard temaet.

Wigaard tar for seg utredning av diagnosen utviklingshemming og grunnlaget for å kunne stille diagnosen. Videre tar hun opp hvordan og hvorfor tallverdier brukes for å klassifisere personer. Hun fokuserer også på noen konsekvenser og sammenhenger som vi nå har ganske godt grunnlag for å si noe om, blant annet opplevd skam og sårbarhet for psykiske tilleggslidelser.

Wigaard kommer også kort innpå hva vi kan gjøre med dette.

Elisabeth Wigaard er spesialist i klinisk nevropsykologi. Hun jobber ved SUA Seksjon utviklingshemming og autisme, Psyk avd Blakstad, VVHF. Wigaard har vært med på å skrive kapitler i ulike lærebøker, i forskingsprosjekter, utvikle e-læringskurs og undervise innenfor tema psykiske lidelser, demens og andre tilleggsbelastninger hos personer med autisme og utviklingshemming.

Hun er også medredaktør for boken «Aldring og utviklingshemming».

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim