Nyheter

Positiv til arbeidsgruppe, men ønsker bredere representasjon

Positiv til arbeidsgruppe, men ønsker bredere representasjon

 

--Det er positivt at det nå oppnevnes en arbeidsgruppe som skal foreslå tiltak for å ta igjen læring som gikk tapt i pandemiperioden. Gruppen mangler imidlertid representasjon fra miljøer som kjenner situasjonen til noen av de elevene som har mistet viktig læring i perioden, sier Karl Haakon Sævold, styreleder i Stiftelsen SOR.

 

Stilltiende aksept av krenkelser mot utviklingshemmede

Stilltiende aksept av krenkelser mot utviklingshemmede

Rettighetsbruddene utviklingshemmede utsettes for er ikke bare et resultat av vår uvitenhet. Vi vet nok til å kunne si at det blant annet skyldes systemsvikt, diskriminering og manglende likestilling. Nå avsløres nok en gang overgrep mot utviklingshemmede i mediene. Hvor mange flere rettighetsbrudd må avdekkes før det gjøres systemendringer som virkelig monner?

En av gjengen

En av gjengen

Elisabeth (25) har jobbet nærmere fire år i frokostserveringen på Scandic Ørnen i Bergen, og stortrives med oppgavene og arbeidskollegene. Hovedinteressene hennes er mat, basketball og action-komedier.

Skuffet - stortingsmelding utsatt

Skuffet - stortingsmelding utsatt

- Jeg er skuffet og overrasket over at Abid Raja fortsatt ikke er i stand til å si når stortingsmeldingen om rettighetene til personer med utviklingshemming kommer, sier styreleder i Stiftelsen SOR Karl Haakon Sævold.

Lønn for strevet

Lønn for strevet

Ine (23) jobber ved lønningskontoret i Bergen kommune. Hun er aktiv, sporty og danseglad, og liker å følge med på hva som rører seg i samfunnet.

Viktig jobb på sykehjem

Viktig jobb på sykehjem

Beathe (49) jobber ved Fyllingsdalen sykehjem, og var blant de aller første i landet som fikk jobb på sykehjem gjennom arbeidsinkluderingsordningen HELT MED. Arbeidet hun har utført har vært med på å inspirere mange andre sykehjem rundt i landet til å ansette personer med utviklingshemming gjennom denne ordningen.

Mano Pizza – en jobb å være stolt av

Mano Pizza – en jobb å være stolt av

Kristin (27) jobber for tiden en dag i uken på Mano pizza i Stavanger, og håper på å utvide arbeidstiden betydelig. Hun elsker jobben sin. Vi møter henne hjemme hos foreldrene, men får også en tur til det som nå er en byggeplass, men innen et år skal bli hennes nye hjem. Egen leilighet, ved siden av sin gode venninne Emilie. Og ikke minst får vi bli med henne til arbeidsplassen Mano pizza.

Det vi ba om, og det vi fikk

Det vi ba om, og det vi fikk

 

Lise Christoffersen er stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, og saksordfører i Arbeids- og sosialkomiteen for representantforslaget som ligger til grunn for Stortingsmeldingen om utviklingshemmedes rettigheter. 

Alle er like mye verdt

Alle er like mye verdt

Tone (39) jobber ved enheten Dagsenter og avlastning i Stavanger kommune på Tasta, hvor hun innenfor arbeidstiden 9-13 blant annet har ansvar for å lage lunsj til de som jobber i administrasjonen. Hun er aktiv og engasjert, og er blant annet opptatt av bioteknologiloven og debatten rundt sorteringssamfunnet.

Hvordan møte personer med utviklingshemming i krise

Hvordan møte personer med utviklingshemming i krise

Restriksjoner, nedstengning og endringer i rutiner har for mange ført til økt uro og emosjonelle svingninger. Enkelte har fått symptomer på psykisk sykdom og høy grad av helseangst. Hvordan utspiller dette seg i det miljøterapeutiske samspillet og hvordan kan vi forebygge traumer og dempe kriser i miljøterapi? 

Tobias og verdens beste Kompis

Tobias og verdens beste Kompis

Tobias (21) jobber ved Sandnes helsesenter. Han er en stor ressurs, og den eneste av de ansatte som behersker tegnspråk. I tillegg imponerer han med sine strikkeferdigheter. Livet har vært tøft, men nå har han det veldig bra, med fast jobb, egen leilighet, sertifikat, bil og ansvar for hunden Kompis.

Mer politikk, takk!

Mer politikk, takk!

Johannes jobber på Sandnes Rådhus. Det er definitivt drømmejobben for den blide, utadvendte og politisk engasjerte rogalendingen. Han har et imponerende nettverk, som han bruker aktivt. Og ikke minst stiller han opp i frivillighetsarbeid i en rekke sammenhenger. For tiden er han spesielt engasjert i HELT MED, og ønsker at politikerne skal fortsette å satse på videre vekst for denne arbeidsinkluderingsordningen.

TryggEst – vern av risikoutsatte voksne

TryggEst – vern av risikoutsatte voksne

På SOR-konferansen 6.-7. mai 2021 skal Nina Christine Dahl snakke om erfaringene med prosjektet TryggEst. Vi får eksempler på de store variasjonene i problemstillinger teamet har håndtert, og hvordan disse er forsøkt løst.

«Stallen» en praktiskrettet, likeverdig, tilpasset og inkluderende opplæringsarena?

«Stallen» en praktiskrettet, likeverdig, tilpasset og inkluderende opplæringsarena?

«Stallen» er en alternativ og felles opplæringsarena for elever med særskilt behov i de videregående skolene i Bodø. Elever som får deler eller hele sitt opplæringstilbud i lokalene til «Stallen», har vedtak om spesialundervisning, eller får alternativt tilbud fordi de står i fare for å droppe ut av videregående opplæring. Felles for elevene er at samtlige har behov for en oversiktlig, kjent og trygg opplæringsarena, med praksisrettet opplæring, tilpasset hver enkelt.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim

EHF: 984257503

Epost: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.