Definisjon

Foto: Joana Roja, Flickr (CC)Foto: Joana Roja, Flickr (CC)Det er vanskelig og det er lett å definere seksuelle overgrep.
Her er to aktuelle definisjoner:

”Seksuelle overgrep omfatter enhver form for fysiske og/eller psykiske seksuelle handlinger eller krenkelser begått av noen offeret kjenner eller ikke kjenner, og som de ikke er i stand til å samtykke i, for eksempel på bakgrunn av alder, modenhet eller trusler” (Barstad, 2006)

"En seksuell handling som den ene parten ikke ønsker å ta del i, eller ikke har evne til å si nei til eller komme i fra” (Statens råd for funksjonshemmede, 2003)

I tillegg er det en del andre føringer, blant annet alder. Her i Norge er det en seksuell lavalder på 16 år. Begge to må også ha lyst og samtykke til den seksuelle handlingen.

Det er snakk om et seksuelt overgrep når et menneske påtvinger et annet menneske en seksuell handling som dette mennesket ikke ønsker. Enten fordi han/hun ikke har samtykket til dette, eller er presset til å gi samtykke. I tillegg kan man straffes dersom man utnytter en annen persons utviklingshemming for å få sex. Det er også forbudt å ha sex med nære slektninger og det er straffbart å utnytte sin posisjon.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim