Atferd, handlinger og omgang

Foto: Roger Carr, Flickr (CC)Foto: Roger Carr, Flickr (CC)I straffelovens kapittel 19 om seksualforbryteleser deles seksuelle overgrep i tre kategorier.

Seksuell atferd
Gjelder handlinger som ikke involverer fysisk kontakt mellom overgriper og offer. Dette kan være blotting, kikking, få den andre til å vise frem kjønsorganet sitt, visning av pornofilmer, forslag om å ha sex eller andre krenkende muntlige ytringer.

Seksuelle handlinger
Involvere fysisk kontakt mellom overgriper og offer. Inn under dette begrepet kommer erotisk kyssing, berøring av bryster eller kjønnsorgan, eller at overgriper får offeret til å berøre sitt eget kjønnsorgan.

Seksuell omgang
Innebærer vaginalt, analt eller oralt samleie, masturbering av andres kjønnsorgan, eller inntrengning av fingre og gjenstander i offerets anale eller vaginalåpning.
Stafferammene for overgrep som inbefatter seksuell omgang er høyere enn for seksuell handling, og lavest for som seksuell atferd.

Språklig kan vi diskutere hensiktsmessigheten av å definere atferd, handlinger og omgang, men det skal vi ikke gjøre i denne sammenhengen. Her vises det utelukkende til hvordan det er definert i den aktuelle straffeloven.

Kontakt

Kontaktinfo

Daglig leder - Jarle Eknes
tlf: 90758685
E-post: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den.

Org.nr: 984 257 503

Besøksadresse

Seljeveien 6
Løren
Oslo

Postadresse

Stiftelsen SOR
Seljeveien 6
0575 Oslo

Fakturaadresse

Stiftelsen SOR c/o
ASR Accounting AS
Postboks 1027
1803 Askim